dinsdag 30 oktober 2012

Mantarli krep

Malzemeler:
  • 5 çorba kaşığı Mayonez
  • 1 çorba kaşığı Ayçiçeği Yağı
  • 150 gr mantar
  • 4 dal taze soğan
  • Tuz, karabiber, pulbiber
Krep Hamuru için:
  • 1 paket (165 gr) Krep Unu
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 50 gr Margarin
  • 1 tutam Tuz
  • Bir tutam toz şeker
Hazırlanışı:
Mantarları yıkayın ve mutfak havlusuyla fazla suyunu alıp dilimleyin. Soğanı soyup kıyın. Ayçiçek yağını yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Doğradığınız mantarları ilave edip karıştırın. Baharatı da ilave ettikten sonra arada bir karıştırarak soteleyin. Mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Mantarlı karışım soğuduktan sonra suyunu süzüp mayonezle karıştırın. Krep hamuru için Krep toz karışımı, 2 yumurta ve sütü bir kaba alıp çırpın. Bir parça margarini teflon tavaya alıp eritin. Bir kepçe dolusu krep harcını tavaya dökün. Tavanın her yerine eşit dağılması için tavayı hafifçe sallayın. Krepleri arkalı önlü pişirin. Malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Her defasında margarini ekleyin. Kreplerin içine mantarlı karışımı yayıp rulo şeklinde sarın. İsteğe göre verev şeklinde kesip sıcak servis yapın.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten